top of page

Zonwerende folie

Meesterfolie levert en plaatst zonwerende folie door heel Nederland voor zowel bedrijven als particulieren. Wij bieden zonwerende folies aan in diverse tinten, waaronder neutrale glasfolie, gespiegelde glasfolie en donker getinte glasfolie. In een gebouw bieden de ramen de minste weerstand tegen de uv-stralen. Het zonwerende folie van Meesterfolie biedt de oplossing om de warmte tegen te houden, omdat er speciale uv-absorbers in het folie verwerkt zitten.

 

Wilt u direct meer informatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor zonwerende folie voor uw huis of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op door te bellen of zie contact.

info@meesterfolie.nl         0653799944

Voordelen zonwerende raamfolies

Zonwerende folie is een zeer effectieve en voordelige manier van zonwering. Door de folie aan te (laten) brengen houdt u uw huis of bedrijf lekker koel, voorkomt u overmatige lichtinval en behoedt u uzelf voor verkleuring van meubels en tapijten. Hier onder worden enkele eigenschappen van zonwerende folies opgesomd:

 

 • Weert infrarood licht tot 80% (zonnewarmte);

 • Weert ultraviolet licht tot 99,9% (verkleuring);

 • Brengt de hoeveelheid LUX terug tot maximaal 15%(lichtscherpte);

 • Gaat verkleuring tegen;

 • Is volledig onderhoudsvrij;

 • Bespaart in hoge mate energiekosten;

 • Is normaal met water te reinigen;

 • Heeft een duurzaamheid van ca. 20 jaar;

 • Verfraait gebouwen;

 • Wel naar buiten, niet naar binnen kunnen kijken;

 • Versterkt het glas;

 • Ook voor HR++ glas (aan buitenzijde);

Op zoek naar anti inkijk folie? Bekijk dan eens onze pagina met anti inkijk folies.

 

Prijzen

Meesterfolie biedt zonwerende folie aan tegen een zeer scherpe prijs. De precieze kosten van het leveren en eventueel plaatsen van de folie zijn onder meer afhankelijk van het te beplakken oppervlak en het type glasfolie waarvoor u kiest. U kunt bij Meesterfolie, geheel vrijblijvend, een offerte op maat opvragen.

Warmtewerende folie

Zonwerende folie wordt ook wel warmtewerende folie genoemd, omdat het veel warmte van het zonlicht tegenhoudt. Voor een optimale temperatuur in uw huis of op kantoor is het warmtewerende folie dus een ideale toevoeging! Vooral in de zomer is de warmte van het zonlicht de belangrijkste oorzaak dat het (te) warm wordt binnen. Hierdoor worden dagelijkse dingen en werken bemoeilijkt. Door het warmtewerende folie wordt tot wel 75% van deze warmte tegengehouden, waardoor de temperatuur tot wel 8 graden koeler kan zijn binnen.

Zonwerende folie aanbrengen

Zonwerende glasfolie is geschikt om aan te brengen aan de binnenzijde van elk type

raam, bij HR++ ramen als er zon op het glas schijnt  dan kan er alleen aan de

buitenkant worden geplaatst, bij de overige ramen zowel aan de binnenkant als buiten kant.

In principe kan elk type raam dus worden beplakt met zonwerende folie,

waardoor het onder meer geschikt is voor:

 • computerruimten en kamers waar o.a. beeldschermen staan opgesteld

 • buitenmodel raampartijen waar conventionele zonwering niet toepasbaar is

 • dakramen, lichtstraten en koepels, zowel horizontaal als diagonaal

 • serres, zomerhuisjes, auto's, caravans en pleziervaartuigen

 • De zonzijde van kantoorgebouwen, fabrieken en woningen

 • musea, kerken en overige openbare tentoonstellingsgebouwen

 

Meesterfolie heeft al bij vele huizen en bedrijven zonwerende folies aangebracht. Onze ervaren monteurs plaatsen de folie exact op maat voor u.

 

Voorkom hinderlijke warmte met warmte werende folie

Uw woning of kantoor kan door UV-straling en zonlicht snel opwarmen. Als u niet zit te wachten op deze hitte biedt het warmte werende folie uitkomst. De speciale folie zorgt ervoor dat warmte en schadelijke uv-straling voor een groot deel wordt tegengehouden. Met zonwerende folie kan uw huis of kantoor tot wel 8 graden koeler worden.

Een beter werk- en leefklimaat

Met zonwerende folie verlaagt u niet alleen de temperatuur in een ruimte, door de inval van zonlicht te beperken creëert u ook een prettiger werk- en leefklimaat. Het (langdurig) werken achter een computer gaat bijvoorbeeld gemakkelijker wanneer u niet gehinderd wordt door overmatige lichtinval.
 

Voorkom verkleuring

De hoeveelheid zonlicht in uw woning of bedrijf kan uw meubels en tapijt aantasten. De inwerking van zonlicht kan bijvoorbeeld leiden tot verkleuring. Met zonwerende folie zorgt u ervoor dat zonlicht geweerd wordt en verkleuring niet kan op kan treden.

Veel mogelijkheden met glasfolie

Zonwerende folies geven de grootste keuze qua kleur, warmte- en lichtwering. De folies verfraaien gebouwen en werken op het moment dat dit gewenst is. Onder iedere invalshoek, in het bijzonder in het voor- en najaar, houden deze folies de hoog- en laagstaande zon buiten. Dat zonwerende folie niet enkel functioneel is, kunt u opmaken uit de foto’s van ramen die door Meesterfolie zijn beplakt met zonwerende folies. 

zonwerende folie dakraam
zonwerende folie dak
IMG_1122.JPG
IMG_1125.JPG
IMG_1094.jpeg
zonwerende folie dak

Veelgestelde vragen

Is de zonwerende folie geschikt voor HR++ glas?

Ja, zonwerende glasfolie kan ook gebruikt worden bij HR++ glas. Alleen wordt de folie in dit geval meestal aan de buitenzijde van het raam aangebracht. Als de glasfolie aan de binnenzijde wordt geplakt kan een breuk in het glas ontstaan.

Is zonwerende folie ook warmte werende folie?

Zonwerende folie heet ook wel isolerende raamfolie of warmtewerende folie. Omdat de raamfolie zonwerend is absorbeert dit effectief de warmte van ultraviolette straling. Na het aanbrengen van warmtewerende folie is het een stuk koeler in uw bedrijfsruimte of kamer; de temperatuur kan tot wel 8 graden Celsius dalen. Zo bespaart u ook in de kosten voor de koeling van de ruimte.

Is de zonwerende folie op maat gemaakt?

Wij komen bij u langs en leveren in alle gevallen maatwerk. De benodigde hoeveelheid zonwerende folie snijden we uit grote rollen raamfolie. U betaalt alleen voor het geleverde product.

Wordt de glasfolie aan binnen- of buitenzijde aangebracht?

In de meeste gevallen brengen we de folie aan de binnenzijde van het raam aan. Alleen bij HR+ en  HR++ is het noodzakelijk de glasfolie aan buitenzijde te plakken.

Helpt zonwerende folie ook bij verduistering van de ruimte?

Ja, de zonwerende raamfolie filtert het zonlicht. De mate van verduistering varieert per type glasfolie, van heel licht tot donker. Wij kunnen allerlei soorten en kleuren verduisteringsfolie leveren.

 

Beperkt de folie het naar binnen kijken, maar niet het naar buiten kijken?

Zonwerende folie is vaak donker van kleur en vermindert tot op zekere hoogte de mogelijkheid om naar binnen te kijken. Als u vooral uw privacy wilt verhogen en wilt voorkomen dat er naar binnen gekeken wordt, dan raden wij onze anti-inkijkfolies aan.

Persoonlijk advies

Meesterfolie is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van zonwerende glasfolie voor bedrijven en particulieren. Graag geven wij u een advies op maat over de geschikte materiaalkeuze voor uw woning of bedrijfspand. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen zie contact.

IMG_0865.jpeg
IMG_0869.jpeg
bottom of page