top of page

Belangrijkste vragen omtrent zonwerende folie

Het laten aanbrengen van zonwerende folie op uw ramen kan een aantal vragen oproepen. Hoe werkt het eigenlijk? Bij Meesterfolie beantwoorden we uw belangrijkste vragen omtrent zonwerende folie.

Mocht u andere vragen hebben, neem dan contact met ons op en we geven u graag passend advies. Lees meer belangrijke informatie over zonwerende folie.

 ​

 

 

Wat levert zonwerende folie mij op?

Het laten plaatsen van zonwerende folie is een voordelige manier om de negatieve effecten van zonnestralen tegen te gaan. We zetten de belangrijkste voordelen van zonwerende folie graag voor u op een rijtje:

 

  • Houdt uw ruimte koel.

  • Voorkomt overmatige lichtinval.

  • Voorkomt verkleuring van meubels.

  • Duurzaam: gaat tot circa 20 jaar mee.

  • Extra optie: wel naar buiten en niet naar binnen kijken.

Is zonwerende folie geschikt voor op HR++ glas?

Ja, het is wel belangrijk dat de zonwerende folie aan de buitenkant van het raam wordt geplakt voor optimaal resultaat. HR++ glas beschikt al over een zonwerend effect. Zodra zonwerende folie aan de binnenkant wordt geplakt kan dit elkaar gaan tegenwerken, wat vervolgens een glasbreuk kan veroorzaken.

Heeft zonwerende folie een verduisterend effect?

Ja, de zonwerende folie filtert het zonlicht en zorgt voor een verduisterend effect. De hoeveelheid verduistering wordt bepaald door het type folie dat u bestelt. Neem contact met ons op om te bepalen welke zonwerende folies passen bij uw wensen. Onze specialisten voorzien u graag van advies.

 

Kan ik zonwerende folie zelf plakken?

Zonwerende folie moet zorgvuldig aangebracht worden op een raam. We ontzorgen u graag. We zijn dé specialist in het beplakken van allerlei soorten ramen met zonwerende folie. Dankzij onze specialisme voorkomt u kans op ongemakken, zoals kleine luchtbubbeltjes of een scheve beplakking. Met voordelige zonwerende folie voorziet Meesterfolie uw ramen van een zonwerend effect.

Reiniging van zonwerende folie

Na een paar dagen droging kan de folie schoongemaakt worden. daar kunt u het beste verdunde dreft (kleur groen) voor gebruiken. Maak het folie niet schoon met een schuurspons, borstel of harde doeken om beschadiging te voorkomen. Spoel vuil, zoals zand en overige eerst af met water. Zand onder een spons of raamwisser kan lichte krassen veroorzaken.

 

Voordelig zonwerende folie laten plakken

Wilt u ook gebruikmaken van zonwerende folie? Laat zonwerende folie op maat plaatsen door onze specialisten. Vraag vrijblijvend een offerte aan via  info@meesterfolie.nl of stuur ons een WhatsApp-bericht op nummer 0653799944.

bottom of page