top of page

Contact      info@meesterfolie.nl       0653799944       Appen

U kunt een offerte/prijsopgaaf aanvragen per mail via info@meesterfolie.nl


Graag ontvangen wij van u de volgende informatie:

Naam

Adres / (graag uw ) woonplaats

Telefoonnummer

Welk type folie (waar is het voor bedoeld)

Het aantal ramen en de afmetingen (breedte x hoogte) daarvan

Wat is uw glas type: (  ) enkel  (  ) dubbel  ( ) trippel

Welk type folie:

- Anti-inkijk folie spiegel (kijken van binnen naar buiten maar van buiten niet naar binnen)

- Anti-inkijk folie  mat zandstraal effect (laat wel het licht goed door maar geen doorkijk)

- Zonwerende folie (aangegeven of het HR+ of ++ is, staat vermeld op de chrome rand/lijst tussen het dubbelglas) 

- enz.

Als het kan ook graag een foto van het project / ramen (kan ook via Whatsapp         ).

HIERONDER  IS VAN TOEPASSING VOOR PRINTWERK en PLOTWERK

Je wilt natuurlijk de beste kwaliteit. Zorg er daarom voor dat je bestanden goed zijn opgemaakt. Maak tijdens de opmaak van jouw PDF-bestand een inschatting welke resolutie geschikt is voor de toepassing. Normaal gesproken geldt: hoe hoger de resolutie, hoe scherper de print. Lever echter geen onnodig grote bestanden aan. 

 

Tips voor een optimaal resultaat

 • Lever je bestanden bij voorkeur aan in PDF of eventueel in JPG of PNG. Het is niet mogelijk je bestanden aan te leveren in TIF, PSD, PSB, AI of EPS. Zet deze bestanden dus altijd om. 

 • Gebruik nooit de optie aanleveren als JPG om bestanden groter op te maken dan voor PDF mogelijk is.

 • Heb je een bestand dat op schaal wordt gemaakt? Downsamplen bij het opslaan van de PDF raden we dan af.

 • Pas zip-compressie toe, zodat er geen kwaliteit verloren gaat.

 • Voor bijna alle afwerkingen op geldt 1 cm afloop per zijde. Meer informatie zie onder bij  (Afloop voor afwerking in bestanden).

 • Hou daarnaast 1 cm als veilige marge aan binnen het afgewerkte formaat. Voor reclameposters, briefpapier, flyers, folders, brochures en visitekaartjes geldt een veilige marge van 3 mm.

 • Lever je bestanden aan zónder snijtekens. De uitzondering zijn plano drukvellen, hier mag je wel snijtekens op plaatsen.

 • Voer geen bewerkingen in Acrobat uit, zoals het croppen van snijtekens of het aanpassen van het formaat. Doe dit altijd in de opmaaksoftware (Illustrator, Photoshop) zelf. Bewerkingen in Acrobat worden door ons systeem ongedaan gemaakt.

 • Lever geen bestand aan waar meerdere contouren in verwerkt zijn, tenzij je folie met kisscut, freesletters of stickers op vel besteld.

 • Lever geen versleutelde PDF-bestanden aan.

 • Als je een JPG-bestand met een ingesloten kleurprofiel gebruikt tijdens het uploaden, wordt dit profiel niet ingesloten door ons systeem en wordt het standaard profiel (FOGRA39 of sRGB) aan het bestand toegewezen. Voor het beste resultaat raden we je aan om het bestand aan te leveren als PDF met een ingesloten kleurprofiel.

 • Lever bij brochures losse pagina's (multipage PDF) aan. Gebruik voor brochures en ander drukwerk de beschikbare templates voor een optimaal resultaat.

 • Gebruik in je bestanden maximaal 30.000 pixels per zijde.

 • Gebruik daarnaast maximaal 2 GB aangegeven bij afbeeldingsgrootte in Photoshop.

 • Tenslotte: afvlakking zorgt in bepaalde gevallen voor zwaardere en moeilijker te verwerken bestanden.

 

Lettertypen en lettercontouren

Zet actieve tekst altijd om naar lettercontouren. Zo worden teksten vastgelegd en veiliggesteld, voorkom je fouten in je print en kunnen we de bestanden eventueel openen om te controleren en/of bewerken. Sluit lettertypen voor de zekerheid in (in je PDF).

Lagen in de PDF

Vlak bestanden af en verwijder onzichtbare/verborgen lagen. Onze RIP-software kan uit de opbouw in lagen geen informatie halen over de printlagen. Werken met lagen is handig tijdens de opmaak, maar vormt risico’s in de RIP en maakt bestanden onnodig groot. 

Laagopbouw wordt tijdens onze geautomatiseerde voorbereiding afgevlakt. Bij onzichtbare/verborgen lagen vanuit Illustrator bestaat het risico dat deze toch geprint worden.

Overdruk en transparanties

In de RIP-software wordt vulling/lijn overdruk herkend en gesimuleerd. Kleuren van overlappende objecten met overdruk worden bij elkaar opgeteld. Hierdoor ontstaat een nieuwe full color opbouw. Wit als proceskleur (CMYK 0-0-0-0) op overdruk, wordt niet zichtbaar. Deze softwarefunctie dient vooral voor de herkenning van steunkleuren, zoals witprint onder/boven de full color objecten.

Tips:

 • Vink ’Overdrukken simuleren’ in het uitvoervoorbeeld in Adobe Acrobat (Pro) aan om het effect van overdruk en transparantie te controleren. 

 • Door de cursor in de opmaak te plaatsen, kun je controleren welke opbouw er precies gegenereerd wordt. De waarden van proces- en steunkleuren zijn zichtbaar in het venster ‘Scheidingen’. De waarden vormen de input voor de RIP.

 • In Adobe Illustrator is het effect te controleren onder het menu 'Weergave' bij 'Voorvertoning overdruk'.

 • De bovenstaande manieren kloppen niet altijd, om er zeker van te zijn raden we aan ook altijd in Adobe Illustrator te checken of het desbetreffende object op overdruk staat of niet. 

Let op: transparantie effecten in Adobe Illustrator kunnen hetzelfde resultaat geven als overdruk en/of worden niet altijd juist vertaald in de RIP. We raden je daarom aan niet met transparantie effecten te werken. Doe je dit wel, vlak je bestand dan altijd af om ongewenste resultaten te voorkomen.

Afloop voor afwerking in bestanden

Alles wat je moet weten over afloop in jouw ontwerp
Voor bijna alle afwerkingen op geldt 1 cm afloop per zijde. Het is niet nodig rekening te houden met extra ruimte voor bijvoorbeeld een zoom of pees. 

 

Er zijn een paar uitzonderingen op deze regel: template-bestanden, canvasdoeken en drukwerk:

 

 • Template-bestanden: hier werk je volgens het template en hoef je zelf geen extra afloop aan te brengen.

 • Canvasdoek: kies je voor een 18 mm frame, dan is de afloop 30 mm rondom. Bij een 38 mm frame is de afloop 45 mm rondom. We gebruiken deze afloop voor de bevestiging van de print op het frame. Een klein gedeelte van ongeveer 1 cm is zichtbaar op de zijkant van het canvasdoek en de rest op de achterkant.

 • Reclameposters, briefpapier, flyers, folders, brochures en visitekaartjes: afloop 3 mm rondom. Ook hiervoor kun je gebruik maken van de beschikbare templates.

Houd een extra 2 cm als marge aan binnen het afgewerkte formaat en plaats hier geen belangrijke beelden, logo’s en/of teksten. Voor reclameposters, briefpapier, flyers, folders, brochures en visitekaartjes geldt een veilige marge van 3 mm.

 

Zorg ervoor dat je afloop niet wit is, maar laat je kleur of afbeelding doorlopen. Afloop vragen we natuurlijk niet voor niets, er is een kleine tolerantie nodig en zo voorkom je witte randen op je print. Een witte print of achtergrond is uiteraard een uitzondering hierop.

 

Last but not least: lever je bestanden zónder snijtekens aan. Dan staan de instellingen voor het exporteren altijd goed.

bottom of page