top of page

Veelgestelde vragen over folie

Hieronder vindt u verschillende veelgestelde vragen over glasfolie en het aanbrengen daarvan. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Neem contact met ons op via telefoonnummer 06 5379 9944 of vul het contactformulier in.

 

Hoelang gaat de glasfolie mee?

De levensduur van de folie hangt onder andere af van het type folie, het soort glas, de hoeveelheid zon en de mate van onderhoud. Bij goed onderhoud gaat professioneel aangebrachte folie binnenshuis tot wel 20 jaar mee. Buitenshuis aangebrachte glasfolie kan tot wel 10 jaar meegaan, dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Kan raamfolie aangebracht worden op HR++ glas?

Dit is afhankelijk van het type raamfolie dat u wenst. Zonwerende folie wordt bij HR++ altijd aan de buitenkant aangebracht, omdat dit type glas al een licht zonwerende werking heeft. Zonwerende folie zou dit tegenwerken en wordt daarom aan de buitenzijde aangebracht. Folies zonder zonwerende functie worden bij HR++ glas aan de binnenkant van het raam geplakt.

 

Bestaat er raamfolie waardoor ik wel naar buiten kan kijken, maar er niet naar binnen kan worden gekeken?

Met anti inkijk folie kunt u zorgen dat de inkijk in een ruimte wordt beperkt. Met de spiegelende variant kunt u wel naar buiten kijken terwijl er niet tot nauwelijks naar binnen kan worden gekeken.

Matte anti inkijk folie zorgt ervoor dat het licht nog wel binnenkomt maar naar binnen als naar buiten kijken wordt beperkt.   

 

Wat is statische raamfolie?

Statische folie is eenvoudig aan te brengen zonder lijm. Door de statische elektriciteit hecht de raamfolie aan het glaswerk. Meesterfolie levert geen statische glasfolie.   

 

Wat is de prijs voor het laten aanbrengen van glasfolie?

De prijs voor het laten aanbrengen van glasfolie hangt af van het type glasfolie dat u wenst en het raamoppervlak dat u wilt laten beplakken. stuur voor een indicatie van de prijs geheel vrijblijvend een email naar info@meesterfolie.nl.  

 

Werkt raamfolie isolerend?

Zonwerende raamfolie filtert infrarood licht en heeft door deze werkwijze ook een isolerend effect. Tot 80% van de zonnewarmte kan worden geweerd. In de winter houdt de folie extra warmte binnen. Zo bespaart u elk seizoen op de kosten van het verwarmen of koelen van een ruimte.  

 

Tot welke hoogte is het aanbrengen van glasfolie mogelijk?

Wij brengen glasfolie aan op elke hoogte, ook op dakramen of bij hoogbouw. Wij zorgen ervoor dat de folie op de juiste en professionele manier wordt geplakt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.  

 

Hoe kan ik raamfolie het beste onderhouden of schoonmaken?

Het beste verdunde dreft (kleur groen) voor gebruiken. Maak het folie niet schoon met een schuurspons, borstel of harde doeken om beschadiging te voorkomen. Spoel vuil, zoals zand en overige verontreiniging eerst af met water.

Krijg ik garantie op de aangebrachte folie?

Wij brengen hoogwaardige folie op professionele wijze aan. Het aantal jaren garantie hangt af van het type folie dat u laat aanbrengen.

Kan ik raamfolie zelf verwijderen?

Hoogwaardige glasfolie is vrij eenvoudig te verwijderen met vloeibare folie-verwijderaar of een raamschraper. Gebruik hiervoor de juiste materialen, anders loopt u het risico het glas te beschadigen.

Heeft u nog aanvullende vragen over raamfolie? Bel ons of verstuur uw vraag via een email

bottom of page