top of page

UV folie

UV glasfolie is een speciale, heldere folie waar een laag reflecterende metaaldeeltjes in verwerkt is. De metaaldeeltjes weerkaatsen schadelijke uv-stralen en warmte, maar laten wel het zonlicht door. Omdat 40% van de verkleuring van materialen toe te schrijven is aan uv-licht, biedt UV glasfolie een zeer effectieve oplossing tegen verkleuring van bijvoorbeeld uw meubilair.

 

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd wat UV glasfolie voor uw huis of bedrijfspand kan betekenen? Neem gerust contact met ons op zie contact.

 

Toepassingen van UV glasfolie

UV glasfolie is zeer geschikt voor alle typen gebouwen. Niet alleen uw huis, maar ook kantoorgebouwen of bedrijfspanden kunnen voorzien worden van UV glasfolie. Omdat het glasfolie ramen beter isoleert, is het gebruik van een airconditioning-systeem veel zuiniger en daarmee goedkoper. UV glasfolie wordt ook vaak gebruikt om het interieur te beschermen tegen verkleuring.

Het folie filtert namelijk de schadelijke uv-straling van het welkome zonlicht. Helaas is verkleuring nooit helemaal tegen te gaan omdat verkleuring ook optreedt door invloeden van kunstlicht en het klimaat. UV glasfolie zorgt echter voor een aanzienlijke vertraging van het verkleuringsproces.

 

Voordelen van UV glasfolie

UV glasfolie beschermt zoals gezegd uw kostbare materialen tegen verkleuring, maar uv-werende glasfolie heeft nog veel meer voordelen:

 

  • Verkleuring van o.a. gordijnen en meubels wordt vertraagd

  • Weert warmte

  • Kleurt de ramen niet, uw ramen zijn onzichtbaar beschermd

  • Verhindert hinderlijke schittering

  • Energiebesparend door betere isolatie

  • Voorkomt versplintering van uw ruiten bij een breuk

 

Prijzen

De prijzen van het leveren en aanbrengen van UV glasfolie zijn onder andere afhankelijk van het oppervlak. Voor een exacte prijs kunt u geheel vrijblijvend een offerte opvragen. Onze monteurs hebben jarenlange ervaring en voorzien uw glaswerk vakkundig en snel van UV glasfolie.

 

Wat is uv-straling?

Uv-straling is een elektromagnetische straling die onder andere wordt uitgestraald door de zon. Uv-straling is een vorm van energie die door de mens niet waar te nemen is. De energie beweegt zich in de vorm van golven. De golven van uv-straling zijn een stuk korter dan die van normaal zonlicht en bevatten daardoor veel meer energie. De krachtige stralen zorgen daarmee niet alleen voor verkleuring van onze huid, maar ook voor verkleuring van het interieur.

 

Hoe werkt UV glasfolie? 

UV glasfolie wordt gemaakt van transparante polyesterlagen. Hiertussen bevinden zich een aantal lagen met metaaldeeltjes. De metaaldeeltjes hebben een reflecterende werking, waardoor ze het uv-licht tot wel 99% afketsen. UV glasfolie reflecteert het schadelijke uv-licht (en daarmee warmte), maar laat wel zonlicht door. De leef- en werkomgeving wordt op deze manier voorzien van natuurlijk lichtinval, zonder de hinderlijke uv- en warmtestralingen.

 

Meer informatie?

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden van UV glasfolie voor uw woning of bedrijfspand? Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Wat uw vraag ook is; u kunt altijd vrijblijvend contact opnemen zie contact

bottom of page